RSS Feed

Wegańsko z ciecierzycą

Skład:

– ciecierzyca w roli głównej

– marchew

– cukinia

– fasola

– pietruszka, korzeń

– cebula

– czosnek

– oliwa

 

Przygotowanie:

– Ciecierzycę moczymy (zalewam ją wodą na noc), gotujemy. Wiele osób pisze, że 1-1,5h, a niedawno spotkałam się nawet z dwoma godzinami. Ja trzymam ją w garnku średnio 35min, do miękkości.

-Pozostałe warzywa przesmażamy lekko, a właściwie to dusimy. Po 5min smażenia na niewielkiej ilości oliwy lub oleju podlewam wodą, przykrywamy pokrywką patelnię i tak warzywka dochodzą do stanu al dente.

-Gotowe, zdrowe, smaczne i proste.

 

 

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: