RSS Feed

Brzoskwinie – tajemnica młodości

W starożytnych Chinach były uznawane za owoce długowieczności, zapewniające lata w młodości i witalności. Charakteryzują się dość dużą zawartością wody. Jedzenie ich dodaje energii i warunkuje poprawę samopoczucia, a także wyglądu, w szczególności koloru skóry.

Brzoskwinie są jednymi z nielicznych owoców, które zawierają znaczną ilość B-karotenu.

Są bardzo dobrym źródłem potasu, fosforu, a także naturalnych antyoksydantów tj. wit.A i E.

Owoce te regulują pracę jelit, dzięki obecnym włóknom i kwasom owocowym wywierają pozytywny wpływ na procesy trawienne.

Cieszmy się ich obfitością, jedzmy dopóki jest na nie sezon, korzystajmy z darów natury.

Wspaniale nadają się do jedzenia zerwane prosto z drzewa, a na długą zimę można zrobić z nich przetwory.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: