RSS Feed

Domowe suszenie śliwek

 

  • Węgierki to idealne śliwki do suszenia
  • Zanurzamy je na pół minuty w gorącej wodzie aby skórka zmiękła
  • Przepoławiamy i usuwamy pestkę
  • Umieszczamy w piekarniku w temp.50-60°C na 24h
  • Na kolejną dobę kładziemy je w przewiewnym miejscu
  • Przechowujemy w hermetycznie zamykanym pojemniku

Słodka przekąska, pełna antyoksydantów. Idealna na zimowe dni.

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: