RSS Feed

Ciasteczka bez glutenu i mleka

Dla alergika i nie tylko

Składniki:

2,5 szklanki mąki kukurydzianej

1/2 szklanki cukru trzcinowego

4 żółtka

1 kostkę margaryny ‚Kasi’

Przygotowanie:

Cukier utrzeć z żółtkami (mikserem na puszystą masą).

W trakcie dodać margarynę i na koniec mąkę.

Piec 15 min, 180st.A to już w piekarniku

UWAGA:

Ciasteczka z mąki kukurydzianej pieką się szybciej niż tradycyjne pszenne. Wystarczy zostawić je na chwilę bez opieki i wyglądają później tak jak te moje ;) (całe szczęście tylko jedna partia tak się zarumieniła).

 Są też bardziej kruche niż te klasyczne.Świetnie smakują z napojem sojowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: