RSS Feed

Żółta pasta

W roli głównej: czerwona soczewica i papryka

SKŁADNIKI:

  • Czerwona Soczewica- 150g
  • Czerwona papryka- 1/2
  • Cebula- 1 średniej wielkości
  • Czosnek- 2 ząbki
  • Papryczka chilli- użyłam w proszku
  • Sok z limonki/ cytryny- 1 łyżka
  • Kurkuma- 1/2 łyżeczki
  • Kmin rzymski- 1/2 łyżeczki
  • Sezam – 1 łyżka
  • Oliwa- 3 łyżki
  • Sól- do smaku (lepiej mniej)
  • Mielony pieprz- do smaku
    Pasta z soczewicy i paprykiPasta jest wspaniała, pyszna, aromatyczna.
    Wykonanie

Soczewicę gotujemy do miękkości (nawet niech się lekko rozgotuje).
Siekamy cebulę, czosnek i paprykę, następnie przesmażamy na oliwie.
Łączymy warzywa z soczewicą, dodajemy przyprawy i całość miksujemy na gęstą masę. Na końcu dodajemy sezam oraz sok z limonki i całość mieszamy. Pastę można smarować na kanapki, podawać z chlebkiem pita, faszerować tortillę etc.

Smacznego! :)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: