skladnikiIMG_0053.JPG

PO KOLEI:

  1. kurczak w kostkę, wymieszaj sosem sojowym i pozostaw na godzinę
  2. grzyby zalej gorącą wodzą i mocz przez 15 min, następnie wrzuć je do gotującej się wody i gotuj je przez kolejne 15 min; po ostygnięciu pokrój w paski
  3. marchew, paprykę i kapustę pokrój w paski, por i kawałek papryczki chilli w plastry,
  4. czosnek pokrój w drobne cząstki i pozostaw na kilka minut
  5. przesmaż mięso w woku, nastepnie odstaw do osobnego pojemnika
  6. przesmaż marchew, paprykę, por, czosnek, po 3 minutach dodaj grzybki
  7. po kolejnych 4 minutach dodaj kiełki, kapustę pekińską, mięso i chilli
  8. ugotuj makaron, dodaj do woka
  9. dodaj sos (sos sojowy, miód) do odpowiadającego Tobie smaku i konsystencji

 

odpoczynek następnie

wschod-odp

 

Reklamy